post-image

Agensi Nuklear Malaysia sertai Program MADANI Rakyat 2024 Zon Utara di Tapak Pesta, Pulau Pinang

Agensi Nuklear Malaysia telah menyertai Program MADANI Rakyat 2024 Zon Utara yang telah berlangsung pada 3 – 5 Mei 2024 di Tapak Pesta Sungai Nibong, Pulau Pinang.

Pada program kali ini, Nuklear Malaysia telah berpeluang  mempromosikan produk serta perkhidmatan yang ditawarkan bagi meningkatkan pemahaman dan kesedaran umum terhadap Dasar Teknologi Nuklear Negara untuk meningkatkan kesejahteraan hidup rakyat.

Kehadiran Tuan Yang Terutama (TYT) Tun Dato' Seri Utama Ahmad Fuzi bin Haji Abdul Razak, Yang di-Pertua Negeri Pulau Pinang bersama isteri, Yang Amat Berbahagia Toh Puan Dato' Seri Utama Khadijah binti Mohd Nor telah memeriahkan lagi suasana di reruai Kementerian Sains Teknologi dan Inovasi (MOSTI). Turut hadir ialah YB Dato' Dr. Mohammad bin Abdul Hamid, Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang dan YBhg. Dato' Ts. Dr. Hj. Aminuddin bin Hassim, Ketua Setiausaha, Kementerian Sains, Teknologi & Inovasi.
  

Program Madani Rakyat ini akan diteruskan ke Zon Timur di Pahang diikuti Zon Selatan di Johor seterusnya Sarawak dan berakhir di Sabah.