Portal Rasmi Agensi Nuklear Malaysia

PUTRAJAYA, 9 MAC 2018- Majlis Apresiasi MOSTI 2018 telah berlangsung di Hotel Everly, Putrajaya melibatkan kesemua jabatan dan agensi di bawah MOSTI. Ia bertujuan untuk meraikan penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) bagi tahun 2017 serta menghargai perkhidmatan pegawai-pegawai MOSTI dan agensi dibawahnya yang bersara  pada tahun 2018.

Datuk Seri Panglima Wilfred Madius Tangau, Menteri MOSTI telah menyempurnakan majlis tersebut yang menyaksikan seramai 112 pesara dan 329 penerima APC diraikan. Madius dalam ucapannya merakamkan setinggi penghargaan dan tahniah yang tidak terhingga kepada pesara dan bakal pesara 2018 di atas sumbangan, komitmen dan sokongan yang berterusan kepada MOSTI.

Dengan bertemakan “Negaraku Berinovasi: Melestarikan Kecemerlangan”, seramai 68 orang kakitangan Nuklear Malaysia merupakan penerima APC 2017 berdasarkan kepada kecemerlangan, sumbangan dan dedikasi yang telah ditunjukkan di sepanjang tahun berkenaan. Sementara itu, seramai 27 orang warga Nuklear Malaysia yang bersara pada 2018 turut diraikan dalam majlis ini sebagai menghargai jasa dan sumbangan mereka.